Надупчени коли и отнесен училищен покрив: Такъв ужас у нас не е имало отдавна (СНИМКИ)

Градушка

Започна отстраняване на щетите от силната буря с градушка, която се изсипа над Велико Търново и съседни села вчера. Снощи кметът на Велико Търново Даниел Панов свика извънредно кризисния щаб, а днес предстои три общински комисии да посетят всички райони на града и населените места, за да опишат щетите, предаде „Трибюн“.

 

 

Силният вятър отнесе покрива на училище „Вела Благоева” в старата столица. Днес там ще е неучебен ден, а влизането в двора е забранено, предава кореспондентът на БГНЕС от града.

Екипи на „Пожарна безопасност”, както и на „Гражданска защита”, отстраняват десетки паднали дървета.

 

 

Стотици автомобили са със сериозни материални щети след снощната градушка, стоварила се върху Велико Търново и региона. Тежко е положението в село Шереметя и местните автокъщи.

 

 

Колите за продан са с изпонадупчени предни капаци и покриви. Страничните огледала са наранени, има щети по прозорците. Автомобилите не са нерегистрирани, без застраховки „Гражданска отговорност” и „Автокаско”.

Гледката наподобява последиците от мощната градушка, връхлетяла София в началото на юли 2014 година. Тогава бедствието изпочупи дървета, прозорци на сгради, фасади, а собствениците на помлените автомобили възстановяваха щети из автосервизите месеци, дори година-две след това.

Снощната буря нанесе щети и в Шумен. Днес и там започва възстановяване, всички местни структури са ангажирани с разчистването на града.