Помните ли Кристиян, който пусна личните ни данни от НАП? Съдът реши за него

съд

В петък Софийският градски съд ще разгледа внесено от прокуратурата споразумение с Кристиян Бойков, обвинен за теча на данни от Националната агенция за приходите. Това съобщиха от съда.

Първоначално Кристиян Бойков беше обвинен в тероризъм, след източването на лични данни от НАП, но през април м.г. Софийският градски съд върна делото на прокуратурата заради допуснати съществени нарушения.

С внесеното сега в СГС споразумение прокуратурата и Бойков се съгласяват наказателното производство срещу него за извършено компютърно престъпление да бъде прекратено и да му бъде наложено административно наказание – глоба.

На 7 ноември Софийският градски съд прекрати делото за изтеклите лични данни от НАП и го върна на прокуратурата. Подсъдими по случая бяха Кристиян Бойков и собственикът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров. Тогава те бяха обвинени за престъпление срещу Републиката с цел всяване на смут и страх в населението.

Делото започна в Специализираната прокуратура. Разследването продължи четири години преди държавното обвинение да го внесе в съда. Един път разследването вече бе връщано на прокуратурата за отстраняване на нарушения.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории