Да си общуваш всеки ден с Кирил, Асен и Лена е форма на тормоз с медицински последици

лена-бориславова-кирил-петков

Христо Иванов с достоен ход – подаване на оставка и поемане на отговорност. Показа им на всички как се прави, интелигентно, без сръдни, позитивно. Според мен голямата грешка на Христо беше коалицията с ПП и несполучливата конституционна реформа!

4 900 ИСКАТ БОЙКО БОРИСОВ ОТНОВО ПРЕМИЕР! ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ ТЯХ ТУК

Христо не може да понесе такъв дефицит на адекватност, който виждаме в ПП. Опита се да стои настрана, но не се получи. За мен беше непонятно да гледам как Кирил Петков се изправя в парламента и говори невнятности от името на общата коалиция. Ако бях на мястото на Христо, щеше да ме заболи стомаха. Така че го разбирам, че му е писнало много.

Честно казано, да си общуваш всеки ден с Кирил, Асен и Лена, да участваш в плановете им, те да те ръководят с дилетантщината си, е форма на тормоз с медицински последици. Вчера приятелка от френдлистата ми беше написала на страницата си: „Най ми харесва резултата на Кака. Още малко и мисията ѝ ще бъде изпълнена. Пу да не ѝ е уруки!“

БСП е напът съвсем да затвори павилиона. Научавам, че Цветелина Пенкова е изместила Гечев. Ако това е вярно, нещата са много по-зле отколкото изглеждат. Вигенин и Пенкова, която гласува за това правото на вето на всяка държава да отпадне, ще са „идеалното“ представителство на БСП в Европарламента.

Вкопчването на Корнелия до смърт в позицията, която обитава, е наистина смъртоносно за БСП. За съжаление не се знае дали следващият, който дойде, няма да сдаде БСП директно на радевата доминация, това също трябва да се отчита. Има ли потенциален лидер в БСП, който може да събира около себе си, съставяйки водачество?! Или има потенциален служител за закриване на партията и предаването й в обща коалиция под егидата на Радев?!

Случаят „БСП“ не е лесен за разрешаване. Но политиката на изключване, водена от Корнелия, политиката на нехаресване на този или онзи, политиката на сърдитост на всички, които не ѝ правят комплименти и не са със съдържание на слуги, политиката на антиселекция и политиката на производство на свит сектантски кръг, антураж около нея, довършват тази 100 годишна партия.

Честно казано, не ми се пише върху темата за БСП. Обади ми се един приятел-социалист, с голяма болка в душата от случващото се в БСП. „Няма на кого да кажа, моля те напиши нещо, Калина! Нещата са много зле.“ Какво да напиша?! Кажете ми. Толкова е очеизвадно всичко, че какво повече може да се каже. Корнелия не разсъждава върху това да оздравява БСП, тя просто си паразитира върху остатъците от БСП, закривайки партията.

В Корнелия има хъс за битки, но няма стратегия как да направи БСП значима политическа величина. Тя, както и много други лидери, се страхува от хора, които могат да мислят и да изразяват ясно личността си, и така създава около себе си единствено послушен кръг, който няма как да бъде креативен. Това е лоша линия, която не произвежда движение нагоре. Това не е нещо ново, нито характерно само за Корнелия, това е изключително популярно поведение, което се вижда и в някои други партии.

Съгласна съм, че партиите не са институти за развойна дейност и творчески колективи, но и само с послушни сервитьори на кафе не става. Радев ще погълне БСП и основното ядро на партията му ще дойде именно от БСП. Както казах Корнелия иска да окаже съпротива, но не знае как. А с бездействие и повторение на грешките година след година не се постига нищо различно. Единственият, най-важен капитал за постигане на каквото и да е, това е човешкият капитал. Умението да селектираш хора, да работиш с тях полезно, да ги разпознаваш като потенциална възможност, да ги увличаш и да изваждаш от тях най-доброто ражда постижения. Всичко друго е загуба.

От Фейсбук профила на журналистката Калина Андролова

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории