Започна голямото лъскане: Вадят маркуча в София, местят пречещите коли

payimage-451637

От днес, 10 юни, започва миене на карета от улици в пет столични района: „Красно село“, „Възраждане“, „Триадица“, „Лозенец“, „Оборище“ и „Средец“. Целта е както подобряване на чистотата в града и качеството на въздуха, така и превенция срещу летните жеги, съобщиха от Столичната община.

Предварително е създадена организация, като миенето на улиците ще се извършва през деня от 7:30 ч. до 16:30 ч. Улиците в карето ще бъдат затворени за придвижване, паркиране и престой на автомобили. Предварително е проверена проводимостта на дъждоприемните шахти и са премахнати прораснали треви.

Дейностите се извършват по график, публикуван на интернет страниците на Столичен инспекторат, районните администрации, етажните собствености и разпространен чрез писмени съобщения на видими места в кварталите. За да се осигури достъп на техниката за почистване и работещите екипи, е нужно собствениците на автомобили да съдействат като преместят моторното-превозно средство докато трае миенето. В случай, че останат непреместени коли, екипите на Центъра за градска мобилност ще ги репатрират на близка улица. Информация за местонахождението им може да се получи на телефон 070013 233.

На 10 юни миенето започва с улици в район „Красно село“, „каре 1-6“, в което попадат улиците: ул. „Лайош Кошут“ от бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ до бул. „Христо Ботев“; ул. „Люлин планина“ от бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ до ул. „20-ти април; ул. „Ивайло“ от бул. „Христо Ботев“ до бул. „Македония“; ул. „20-ти април“ от бул. „Македония“ до бул.“Христо Ботев“ и др.

В останалите райони миенето с автоцистерна продължава по утвърдени графици, както през деня, така и през нощта, като се мият основни улици и булеварди, така и вътрешно-квартални улици, посочват от СО.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории