Черна прогноза в национален ефир вбеси народа: Отиваме на нови избори, случи ли се това

Парламент - заседание

Ако ИТН откажат коалиция с ГЕРБ-СДС и ДПС, ако те нямат 121 гласа, хипотезата е нови предсрочни избори, защото няма да има парламентарно мнозинство, което да излъчи правителство. Прогнозата направи пред БНР политологът Георги Киряков и изтъкна, че със сигурност управлението ще бъде коалиционно.

Ключовият въпрос е кои партии ще преговарят за правителство, категорично подчерта той.

Според Киряков вероятността за коалиционни преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е много малка:

„Това означава, че ГЕРБ ще трябва да търсят подкрепа от ДПС и евентуално от трета политическа сила, ако не успеят да съберат 121 гласа. Най-вероятната опция е ИТН“.

Политологът коментира, че за резултатът на ПП-ДБ причината е „лоша политическа кампания и недобра комуникация на политиците с избирателите, дори и собствените им“.

„Сривът на ПП-ДБ не е според желанието на ГЕРБ-СДС. Резултатът на ГЕРБ не е според тяхното желание да имат значима преднина пред ПП-ДБ. Ще трябва да се влиза в преговори за съставяне на коалиционно правителство и ГЕРБ ще трябва да ги води, като не е ясно с кого ще ги води.

Неизказано остана от партиите е за още едни избори през есента, които ще отворят политическото поле за радикализиран вот“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории