Удължиха изборния ден в няколко секции в София и Перник

payimage-630196

В няколко секции в 24 МИР София изборният ден е удължен до 21.00 часа, защото има избиратели, които чакат пред секционните избирателни комисии. Това съобщиха от 24-та Районна избирателна комисия в София, предаде БНТ. Оттам уточниха, че секциите, в които изборният ден е удължен са в район „Средец“.

В 24-ти МИР са районите „Възраждане“, „Искър“, „Кремиковци“, „Оборище“, „Подуяне“, „Сердика“, „Слатина“ и „Средец“. Там има 500 секции, казаха от 24-та РИК и допълниха, че във всички секции ще се гласува с машини, с изключение на подвижните секционни избирателни комисии, както и служебните.

Изборният ден във втора и трета секция в Община Трън, както и в седемдесет и четвърта в Перник, ще бъде удължен до 21.00 ч., съобщиха от Районната избирателна комисия, предаде БТА.

Причината за това е голям брой хора пред изборните помещения, решили да упражнят правото си на глас в последния момент. В останалите секционни избирателни комисии (СИК) на територията на Пернишка област гласуването е завършило в 20.00 ч.

От РИК – Перник поясниха, че не са констатирани нарушения на изборния процес. По-рано днес заради проблем с машината в 82-ра секция в Перник е преминато към гласуване само с хартиени бюлетини. През деня в РИК са постъпили още няколко сигнала за проблеми с устройствата в отделни СИК в региона, свързани с отпечатването на бюлетините. Централната избирателна комисия излезе с указания, че в такива случаи хората могат да упражнят правото си на глас повторно с хартиена бюлетина. Това става, преди гласоподавателят да се подпише и да напусне изборното помещение. От своя страна СИК съставя констативен протокол, прилагащ се към секционния такъв, обясниха от РИК.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории