Огнен ад в столичен квартал! Баща и дете оцеляха, благодарение на…

пожарна

Голям пожар избухна жилище в столичния квартал „Гоце Делчев“ вчера около 19 часа. В апартамента живеят мъж и дете, които са пострадали, пише „Гласнюз“.

Произшествието е ликвидирано с четири пожарни автомобила. При него са пострадали мъж на 59 години и дете на 13 години, които са вдишали газ, дим или токсични пари. Мъжът е транспортиран от екип на Спешна помощ до болница „Пирогов“, а синът му до Военномедицинска болница.

Преди помощта от огнеборците обаче няколко смели мъже са помогнали първи. За това съобщава очевидец.

Респект към няколкото момчета с поопърлени от огъня коси, които спасяваха баща и малко дете, преди пристигането на пожарна и полиция на ул. „Химитлийки проход“ бл.105.“, сподели Христо Кръстев.

Десетки хора поздравиха младежите за тяхната смела и навременна реакция.

В квартала вече местни жители започват организиране за подкрепа на пострадалото семейството. Тепърва предстои да се изяснят нуждите на потърпевшите, за да направи план за съдействие.

През последното денонощие са потушени 43 пожара, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР. Пожарникарите са реагирали на 89 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които: пет в жилищни сгради, два в промишлени сгради и четири в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 30 пожара, от които: 10 в сухи треви, горска постеля и храсти и 18 в отпадъци. Извършени са 45 спасителни дейности и помощни операции.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории