Учител и чистачка гледали от първия ред зверството в столично училище, не се намесили в конфликта

2024-06-07 (1)

16-годишно момиче беше пребито в двора на столично училище. Ученичката е била нападната от три момичета и момче, които освен че я удрят, скубят и влачат по земята, заснемат и видео. 

„Познавам всички деца от видеото, освен инициаторката на нападението. Преди около месец тя дойде при мен с още едно момиче след учебните часове.

Каза ми: „Сестра ти се заяжда с мен. Предупреди я!”. Каза, че щяла да я бие. Заявих, че ще говоря със сестра си и ще кажа на родителите ни. Тя обаче започна да крещи и да ме блъска.

След това дойде жена, мисля че беше майката на едно от другите момичета. И тя започна да ни бута и да ни казва: ”Хайде прибирайте се, бе! Какво още искате?”, разказа пострадалото момиче.

По думите на потърпевшата тя дори не забелязала, че нападателите ѝ са четирима. „Мислех, че е само един. Много ме заболя коремът. Не усетих кой какво прави и колко време е продължило всичко”, подчерта потърпевшата.

„Видяха медиатор, чистачка и учител, който седеше на пейка в двора. Не се намесиха в конфликта. Учителят дойде и попита какво става. Децата наоколо му обясниха и той се прибра в училището”, заяви момичето.

Майката подчерта, че разбира за случилото се едва в сряда. „Детето ми е бито в понеделник, в присъствието на класния ѝ ръководител. Той не благоволи дори да ми се обади. Аз разбрах за случилото се от видеоклип”, заяви тя.

„Искам да поднеса лично извиненията си на майката и на потърпевшото дете. Познавам го. Следя развитието му, тъй като тя е една от добрите ни и примерни ученички”, заяви директорът на 67 ОУ „Васил Друмев“ Галина Христова.

И допълни: „До момента подобен случай не сме имали. Ставали са по-леки инциденти – с вербална агресия, обиди. Конкретно за тези деца не е имало информация да е имало подобни проблеми. След като научих за случилото се, наредих на педагогическия съветник да разпита децата. Предприели сме действия.

Първо сме уведомили родителите на всички участници. Съдействаме на полицията. Освен това предстои Пегагогически съвет, на който ще бъдат наложени съответните наказания”, подчерта Христова.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории