Мощните „БМВ“-та подлудиха народа, появи се скандален колаж: Трамвай №7 пристига след…

moshtna-patrulka-mvr-se-ozova-tramvaini-760

Броени дни след като МВР получи първата партида от поръчани автомобили за нуждите на пътна полиция, един необикновен колаж обиколи столичните групи в социалната мрежа Facebook, видя „Гласнюз“.

На кадъра се вижда едно от мощните „БМВ“-та, което уж е кацнало върху трамвайни релси в София. Зад него се вижда и мотриса, а до него гражданин в цивилно облекло и служители на реда. Колажът се споделя без какъвто и да е било контекст, а след вглеждане се вижда ясно, че става въпрос за дело на обработваща програма, а в действителност такъв инцидент няма.

Това не пречи снимката да събира десетки реакции, споделяния и коментари из разнообразните групи във Facebook. Докато някои граждани с лекота виждат, че кадърът е фалшив и е създаден с програма за обработка на изображения, други не разбират това и бързат с критиките.

Справка показва, че за фон, на който е наложена снимка на патрулният автомобил, е използвана реална катастрофа, станала в София. Зрелищното произшествие бе от сутринта на 29 май, когато след слалом по булеварда спортно „БМВ“ се озова на релсите.

Оригиналният кадър от произшествието на бул. „България“ в столицата/ „Катастрофи в София“

Припомняме, че първите 86 патрулни автомобила на „Пътна полиция“ бяха представени официално преди два дни.

Поръчани са общо 462 автомобила, от които 35 са високоскоростни, 200 леки автомобила и 227 високопроходими. По-мощните  автомобили са предназначени за обезпечаване работата на полицаите, осъществяващи пътен контрол по първокласни пътища с интензивен трафик.

Новите патрулни автомобили са оборудвани и с таблети, от които ще разпечатват глобите за скорост на хората и ще им ги връчват. А веднага след това, ако човек иска, ще може да плати задължението си. В такъв случай ще ползва отстъпка от 30%, която се прилага за всяка погасена в 14-дневен срок санкция.

Някои от публикациите, събрали десетки реакции в Мрежата:


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории