Полицай простреля 19-г. младеж! Момчето е претърпяло операция

пистолет

Районната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство, по което се води разследване за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие от полицейски служител при изпълнение на службата му през изминалата нощ.

Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева.

„Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието, води се от следовател, който към момента е събрал редица важни доказателства“, добави прокурор Илиева, предаде БТА.

При огледа са намерени две гилзи, иззето е и огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетеля, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

„По делото предстоят да се назначат множество експертизи – балистична, съдебномедицинска, видео техническа и други. Пострадалият младеж е настанен в болница“, допълни прокурор Илиева.

Той е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

Видът и характерът на причиненото му телесно увреждане ще се установява със съдебномедицинска експертиза и наличните медицински документи. Разследването се продължава под надзора на прокуратурата.

„Инцидентът е станал в района на бул. „Христо Ботев“ в близост до Медицинския университет“, каза още прокурор Илиева.

До момента няма информация по случая от Областната дирекция на МВР.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории