Столичен куриоз: Граждани запретнаха ръкави, за да почистят тротоар, заплашиха ги със съд и акт

драгалевци2

Дама сподели за абсурдна ситуация в столичен квартал. Тя разказва, че заедно със съкварталци решили да почистят уличен тротоар, който растителността била превзела.

Почистването напредвало, когато пристигнали служители на Общината. Янка Панова твърди, че те поискали да съставят акт заради извършеното действие.

„Бяхме заплашвани и със съд!“, допълва Панова в своя публикация, в която алармира за случката от столичния „Драгалевци“, предаде Glasnews.

Дамата отбелязва, че действията си гражданите поемат за своя сметка, като мотивират действията си със състоянието на тротоара на ул. „Лешникова гора“.

„Нормално ли е да почистваме общия тротоар и затова да искат да ни глобят? Докога ще търпим това безобразие? Къде е кметът в цялата тази работа? Въпросния тротоар е постоянен паркинг на множество автомобили, снимани и качвани в групата не веднъж, но в момента в който ние го почистваме, сме в нарушение и трябва да бъдем санкционирани?“, гневи се Панева.

Тя споделя и снимки, запечатали ситуацията.

Вижте целия ѝ сигнал, публикуван без редакция:

„Искаме да ви запознаем с възникналия проблем! В момента, в който почистваме тротоара, намиращ се на улица „Лешникова гора“, точно срещу „Суджорно“, дойдоха служители от Столична община с автомобил и искаха да ни направят акт затова, че чистим тротоара от обраслите растения!

Бяхме заплашвани и със съд! Всички ние минаваме по този тротоар и знаем колко е неприятно преминаването по този участък! Почистването го правим за наша сметка! Нормално ли е да почистваме общия тротоар и затова да искат да ни глобят? Докога ще търпим това безобразие? Къде е кметът в цялата тази работа? Въпросния тротоар е постоянен паркинг на множество автомобили, снимани и качвани в групата не веднъж, но в момента, в който ние го почистваме, сме в нарушение и трябва да бъдем санкционирани?
Разбрахме, че утре ще има среща с кметът или неговия наместник.
Някой наясно ли е къде и в колко часа ще бъде срещата?
Както и към кого да се обърнем за съдействие при създалата се ситуация?“


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории