Дама откри, че срещу личния ѝ автомобил е била извършена истинска атака – с храна. По предното стъкло на паркираното в столичния „Лозенец“ возило били хвърляни яйца, като авторите на вандалщината не се поколебали от това, че отпред бил поставен син инвалиден стикер, пише Глас нюз бг.

За случката алармира потърпевшата Дарина Н. в една от местните групи във Facebook. Тя твърди, че машината не пречила на движението, като не блокирала гаражи или паркоместа. В своята публикация дамата повдига и вечния конфликт „село – град“.

 

„Явно селско-кокошкарска радост. Не ще да е бил гражданин, тук яйцата са скъпи. Трябвало е да разберем, че някой си е прибрал от село с кора или две на задното стъкло“, пише Дарина Н.

Тя отбелязва, че ще измие колата си, но проявата я е накарала да се чувства и „радостна“. „Осъзнах, че за всичките левове на света не можеш да си купиш градски манталитет и култура“, пише дамата.

Случката разделя столичани. Хората осъждат поредната вандалска проява, но някои от тях смятат, че повод за посегателството има.

„Това е типично за София. На село хората си нямат такива проблеми. Най-вероятно сте паркирали неправилно, запушили нечий гараж или затруднявате движението. В такива ситуации на нашата улица се лепят лепенки „Паркирал си като селяк“. И тези лепенки се лепят от софиянци“, пише Ева К.

„Не че нещо, ама няма крушка без опашка. Причина има! Това, че Вие не я виждате или не искате да споделите е друга работа“, отбелязва Стан С.

Вижте и цялата публикация, споделена от Дарина Н.:

„Ей така си намерих днес колата. Явно селско-кокошкарска радост. Не ще да е бил гражданин, тук яйцата са скъпи. Трябвало е да разберем, че някой си е прибрал от село с кора или две на задното стъкло.
Смешно ми стана. За няколко лева ще си измия колата. И радостно, защото осъзнах, че за всичките левове на света не можеш да си купиш градски манталитет и култура.“