„АФЕРА“: ПП предлагали кеш на дъщерята на загиналия в катастрофата с Кирил Петков

payimage-626791

Прокуратурата разполага със скандални сведения и показания как още на следващия ден след катастрофата с кортежа на Кирил Петков представители на партията са опитали да потулят случая и са предлагали „парично обезщетение“ на дъщерята на загиналия Христо, твърди сайтът „Афера“.

Според медията, в прокуратурата са постъпили показания на Е.М.Н., които обстойно описват действията на високопоставени лица. Според сведенията, с които разполага прокуратурата, веднага след катастрофата – на следващия ден – 17 май 2024 година на Е.М.Н. се обажда шефът на „Екология“ в Община – Варна Васил Дончев.

Загиналият в катастрофата мъж Христо е бил служител на компанията „Титан“, която обслужва събирането на боклука на Варна, където е работел като професионален шофьор. Е.М.Н. е представител на фирмата във Варна.

На следващия ден след катастрофата, в която загива Христо и по времето в което всички медии в България отразяват и коментират случая, шефът на „Екология“ в Община – Варна Васил Дончев, кадър на кмета на Варна от ПП/ДБ  Благомир Коцев, се обажда на Е.М.Н.

Общинският шеф Васил Дончев пита Е.М.Н. дали загиналият е работил във фирмата за събиране на боклука и след като получава потвърждение от Е.М.Н., поисква от него да организира среща с близките на загиналия и тежко ранената му съпруга, като заявява, че ще им дадат и пари.

Е.М.Н. се свързва след разговора с дъщерята на загиналия Христо – Таня Тодорова като предава чутото от общинския шеф. Дъщерята обаче категорично и безапелационно отказва каквито и да е срещи и договорки с тях.

На следващия ден – 18 май 2024 година Е.М.Н. вече е извикан на по-високо ниво и отива на среща с варненския кмет. Там Е.М.Н. казва на кмета на Варна Благомир Коцев, че дъщерята на загиналия при катастрофата с джипа на НСО, в който се вози Кирил Петков, категорично отказва за каквито и да е срещи и предлагани „парични обезщетения“.

Ден по-късно с трескава бързина е асфалтиран участъка от пътя точно където е станала катастрофата, за да бъде осуетено в цялост разследването.