Зверски битата и измъчвана жена разтърси с разказ: Накрая ми целуна ръцете и каза…

1717392194-dom1

Още жестоки подробности излязоха по случая с битата почти до смърт жена във Враца. Вчера майката на жертвата разказа за случилото се, а днес самата потърпевша е разказала детайли пред бТВ.

Пострадалата  се възстановява в болница след спешна животоспасяваща операция. Тя все още говори трудно и не може да става от болничното си легло. Въпреки това разказа, че след дългите часове на мъчение, насилникът е взел 200 лв. от портфейла ѝ и си е тръгнал.

„Часове наред беше… Зверско и нечовешко отношение. Не си спомням всичко. Припадала съм. Знам, че го молех да отвори прозореца и да ми даде вода. Риташе ме много силно и ме удряше с юмруци“, каза още тя.

Признава през сълзи, че през цялото време се е молела някой да я потърси и да я спаси, за да може да си види семейството.

„Накрая ми целуна ръцете и ми каза, че ми подарява живота“, споделя жертвата.  Според нейната майка сега тя се страхува дори от „сянката си“.

В същото време продължава разследването на фрапиращия случай на домашно насилие. Извършителят вече е с постоянна мярка „задържане под стража“. Той е криминално проявен и след нападението е опитал да се укрие.

„Извършителят на деянието е осъждан за управление на моторно превозно средство, без да притежава необходимата правоспособност. Осъждан е и за опит за палеж. Има също така висящо наказателно производство за грабеж“, обясни зам.-районен прокурор на Враца Емилиян Костов.

„Извършителят на деянието е осъждан за управление на моторно превозно средство, без да притежава необходимата правоспособност. Осъждан е и за опит за палеж. Има също така висящо наказателно производство за грабеж“, обясни зам.-районен прокурор на Враца Емилиян Костов.

Той посочи също така, че обвиненията, които са повдигнати на насилника, са три:

Първото е за нарушаване на заповедта за защита от домашно насилие, за което се предвижда наказание до три години лишаване от свобода и глоба до 5000 лв.

Второто обвинение е за причиняване на средна телесна повреда при условията на домашно насилие, за което се предвижда наказание от две до десет години лишаване от свобода.

Третото обвинение е за закана за убийство при условията на домашно насилие, за което се предвижда наказание до шест години затвор.

„В хода на разследването той отрича съпричастност към деянието, но са събрани достатъчно доказателства, за да бъде задържан и да му бъдат повдигнати всички тези обвинения“, пояснява още Емилиян Костов.

Той е категоричен, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна и ще пледира за максималните наказания. И посъветва всички жени, които са обект на такава насилие, веднага да се обръщат към органите на реда, за да не се стига до трагични инциденти.