След като й отнеха титлата: Мис България 2023 разкри ще оспорва ли решението

376877729_10160820232919393_417703320045149992_n

Мис България 2023 Елизабет Кравец разкри дали ще оспорва решението на конкурса за красота, след като ѝ отнеха титлата.

Повод за това е нарушаване на репутацията и престижа на организацията, написаха в официално писмо до медиите  от централата на конкурса.

Корона

„Научих за това решение от интернет, нямам намерение да го оспорвам, съвестта ми е чиста“, каза пред екип на „Телеграф“ Елизабет Кравец.

Тя обясни, че през цялото време от спечелването на титлата досега е работила коректно за името на конкурса.

„ Дадох всичко от себе си и бях напълно отдадена на тази титла. Все пак нека да не забравяме, че моята известност дойде първо със спечелването на титлата „Мис Варна“, така че мога да приема отнемането на короната с усмивка“, добави тя.

Имидж

В официалната страница на конкурса бяха посочени и мотивите за това решение. Според организаторите то е взето поради неспазване на задълженията на г-ца Кравиц и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията “Мис България”.

„За съжаление тези нарушения увредиха репутацията, имиджа и престижа на нашия национален конкурс за красота, като г-ца Кравиц не изпълни задълженията, налагани от дадената ѝ титла. В резултат на това организацията “Мис България” понесе щети, накърняващи нейните бизнес отношения както с дългогодишни партньори, така и с нови такива. След внимателно разглеждане и обстоен преглед на обстоятелствата организацията “Мис България” реши, че тези нарушения подкопават репутацията на конкурса. В резултат на това г-н Гаел Бонел Санчез няма друг избор, освен да отнеме титлата и короната от г-ца Кравец, като това решение влиза в сила незабавно”, посочват от организацията.

Г-ца Елизабет Кравиц няма право да ползва търговската марка с наименованието „Мис България“ в своята комуникация, завършва съобщението.