При плащане с карта онлайн е важно да се вземат предвид някои предпазни мерки, за да се гарантира сигурността на трансакциите, пише plovdiv24.

Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат да пазарувате спокойно:

Избирайте сигурен сайт:

Уверете се, че сайтът, от който пазарувате, е защитен. Проверете за иконата с катинар в адресната лента и потърсете „HTTPS“ в началото на адреса; Потърсете логото на програма за сигурни плащания, като Visa Secure или Mastercard ID Check.

Използвайте силна парола и я пазете в тайна:

Не използвайте една и съща парола за различни сайтове; Избягвайте използването на лична информация, като дата на раждане или име в паролата си; Използвайте комбинация от букви, цифри и символи.

Следете трансакциите си:

Редовно проверявайте движенията по Вашата карта за неоторизирани трансакции; Настройте известия за трансакции в мобилното Ви банкиране, за да бъдете уведомявани за всяко плащане, направено с Вашата карта.

Активирайте динамична парола:

Така ще имате двойна верификация на всички онлайн плащания с Вашата карта; Известието с динамичната парола от много банки съдържа информация за търговеца, сумата и валутата за плащането, за която се отнася паролата.

 

Обърнете внимание на тези детайли преди да потвърдите трансакция с въвеждане на динамичната парола. Допълнителни препоръки и съвети за превенция от измами можете да намерите на сайта на своята банка.