Собственик на автомобил завари колата си надрана. Причината според него е жител на столицата, който е имал претенция относно паркирането му. Случката е от квартал „Младост“. Мъжът е озадачен от начина, по който е отправено предупреждението. Той е на мнение, че в такива ситуация е по-добре да се остави бележка, сигнализира в полицията, или да се извика паяк, а не да се посяга на чуждо имущество.

„Благодаря на анонимния „ключар“, който е решил да раздава правосъдие пред бл. 14 в Младост 1 чрез самоуправство! Ясно е, че половината от паркираните автомобили в София пречат на някого, но има и други начини да се реши проблем. Ако сте в правото си, напишете бележка, извикайте паяк, репортаж по телевизията, жалба до президента… Ако пешеходците се притесняват за пътеките, през които да минават, да заявят в общината колчета на съответните места и колите няма да паркират на тях. Ясно, че затлъстяването е сериозен проблем на съвремието, въпреки предостатъчно място за минаване между двете коли, но простотията и селянията са основна причина за проблемите между нас!,“ написа той в социалната мрежа.

„В Младост почти навсякъде пешеходците трябва да заобикалят паркирани автомобили. Аз също съм и пешеходец и съм наясно с неудобството, но това не означава, че трябва да нарушаваме закона и да посягаме върху чужда собственост, само защото сме решили, че нещо не ни е по вкуса. В случая проблемът е минимален, разбира се, но агресията към чужди хора и вещи като форма на самоуправство е недопустима, затова и го публикувах,“ допълни още той.

„Не оправдавам постъпката, но ако трябва да гледаме законите – първо ги нарушават (в масовия случай) спрелите в зелени площи, по градинки, на тротоари , т.н „шофьори“, и после вандалите, които драскат колите. Когато няма кой да съблюдава изпълнението на закона, и реда (очевидно – от всеки прозорец могат да се видят поне 10 нарушителя), в даден момент започва да действа закона на джунглата. Много се забавлявам на мислене тип: „общината не ми е осигурила гараж, и дава на собствениците на земи да строят и аз няма къде и съм за 5 минути и … бля-бля“, но после са виновни останалите,“ коментира друг.

Снимка: Георги Загоров