„Вместо да му помогне, едва не го уби“: Диана Русинова показа ужасяващи снимки от „Ботевградско шосе“

resize_442507646_10232906411792901_4877178757601060431_n

Несменена мантинела едва не уби шофьор на столичното „Ботевградско шосе“. За случая разказа във фейсбук пътният експерт Диана Русинова.

Инцидентът е станал в неделя, 26 май, около 10 ч. сутринта. Водачът е бил възрастен мъж на около 70 г., на който му прилошало, загубил контрол над автомобила и се забил в мантинелата.

„Вместо обаче това средство за обезопасяване на пътища да му помогне, едва не го е убило. Защо ли? Защото крайния елемент тип “рибена опашка” е отречен отдавна“, отбелязва експертът. На снимките се вижда, че съоръжението е преминало през цялата кола. За щастие, инцидентът се е разминал без тежки последствия за водача.

Всеки инцидент може да доведе до фатален край, ако съоръжаенията не са безопасни и изправни. Това отбеляза пред Нова телевизия и инж. Георги Златев. По думите му въпросният елемент на ограничителна система за пътища – т. нар. „рибена опашка“, е от края на 1997 година. Съгласно действащата нормативна уредба този тип ограничително средство е забранен. По-модерната и безопасна алтернатива е „едностранен терминал“, чиято е цел е да се смачка при инцидент. Различни са техническите решения, но собствениците имат задължението да подменят съоръженията, отбеляза експертът.

Златев отбеляза, че в случая на „Ботевгравско шосе“ вероятно ще бъде възстановен старият тип мантинела. Тя обаче задължително трябва да бъде сменена с такава от по-нов и безопасен тип, за да е ефективна.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории