Българи попаднаха в окото на урагана „Ирма“: Спряха тока навсякъде! Затворени сме от 24 часа…

Без име

„Спряха тока навсякъде. На метри от водата сме“, разказва Илияна Накова

„Спряха тока навсякъде. Вали дъжд, духа вятър. Окото на бурята се премести във вътрешността на страната, така че ще удари и Тампа, и Джаксънвил. Не знам дали беше грешка, че се преместихме в Джаксънвил. Прогнозата беше да не ни удари и ние затова се преместихме. Намираме се в североизточна Флорида, на Атлантическия океан, на метри от водата сме, в укрепена бетонна къща. Имаме вода, храна и свещи”, разказва Илияна Накова, българка, която е на пътя на урагана „Ирма“. Тя се е евакуирала от Тампа в Джаксънвил.

Стихията вече отслабна до втора категория по петстепенната скала, но продължава да е изключително опасно с ветрове от 175 км/ч. Най-малко 28 души загинаха по пътя на „Ирма” през Карибите, 3-ма от тях са във Флорида.

Намирам се в дома ми в Норт Порт, Сарасота, Флорида, който е обезопасен като убежище от самите нас. Току що окото на урагана премина оттук. В момента сме без ток. Затворени сме тук от около 24 часа. Все още не сме излизали навън. Тук съм със съпруга ми, а дъщеря ми е в убежище в град Орландо, който предстои да бъде одарен от урагана. Можехме да напуснем Флорида, но решихме да останем. Няколко дървета паднаха пред къщата, но засега постройката е в добро състояние”, разказа пред „Здравей България“  Зорница Георгиева, българка, която живее в САЩ.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.