Заличиха „Еконт Експрес“ ООД, собственикът-ексминистър от 6 месеца е в Тайланд

николай събев

Най-голямата куриерска компания по приходи у нас Еконт променя формата си на управление. Припомняме, че собственикът-ексминистър Николай Събев от 6 месеца е в Тайланд.
Старото дружество “Еконт Експрес” ООД от 21 май е заличено и правната форма се променя на “Еконт Експрес АД”, става ясно от официално съобщение. Това е важно развитие както за пазара, така и за всички търговци и редови потребители, които използват услугите на компанията, пише silnabulgaria.eu.

Какво се променя?

Както посочват от “Еконт”, акционерното дружество ще е с нов единен идентификационен код, ДДС номер и законни представители.

Те са категорични, че всички останали аспекти на дейността остават непроменени.

От компанията посочват, че ще има нужда “от техническо време за обновяване на системите и синхронизирането им съгласно законовите изисквания”

“Във връзка с наложилите се обстоятелства от индивидуална настройка на данъчния терминал на всеки наш обект, е възможно да имаме затруднение да обработваме плащания в брой”, предупреждават от “Еконт”.

Нова структура

В старото ООД основателят на компанията и бивш транспортен министър Николай Събев беше собственик на 70% от капитала, а дъщерите му Лора и Алина заедно с Донка Илиева бяха тримата управители, информира Money.bg.

Сега той влиза в надзорния съвет, а трите са в Управителния съвет на дружеството заедно с Фани Петрова (която е била съдружник с 5% в старото дружество) и Преслава Димитрова. Последната и Лора Събева освен това са вписани като законни представители на “Еконт Експрес” АД.

В надзора на “Еконт Експрес” АД влизат и Жана Ненкова (друг съдружник от “Еконт Експрес” ООД с 5% от капитала), както и Анна Захариева, съосновател на инвестиционната компания “ФеърПлей Интернешънъл” АД.

Капиталът е в размер на 100 000 обикновени поименни безналични акции с номинал от 1 лев.

Все още няма яснота какво е наложило промяната в правната форма и стъпка ли е тя към листване на “Еконт” на борсата.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории