По нищо не изневерява месец май на своите традиции и отново сме свидетели на температурни аномалии. Постепенно през нощта валежите ще се изместят към североизточните райони, в Добруджа през нощта ще превалява. От утре валежите за кратко започват да спират, а температурите да се повишават чувствително.

Това прогнозира синоптикът Петър Янков.

За днес максималната очаквана температура в София е около 13 градуса, в събота максималната температура за столицата ще бъде 26, а в неделя – около 25 градуса.

„В събота ще прегърмява в Югозападна България. Там има условия за слаби градушки. Температурата на морската вода по нашето Черноморие е около 15-16 градуса, в Беломорието – около 20 градуса. В неделя се очакват повече валежи.

Към средата на юни водата ще достига 18-20 градуса и ще става за плаж. Бавно се повишава температурата на морската вода, тъй като преобладават източни ветрове“, каза синоптикът в ефира на Bulgaria ON AIR.

„От 22 до 24 май се очакват много валежи. Температурите ще бъдат между 22-27 градуса, въпреки дъждовното време. На 24 май ще се понижат температурите и ще има интензивни валежи без гръмотевици.

Най-много ще прегърмява на 22 и 23 май. Повечето валежи ще бъдат съсредоточени в западните и в централните части на страната. От 25 до 28 май ще се повишат чувствително температурите – ще бъдат между 25-31 градуса“, добави синоптикът.