Брутално двойно убийство в София заради дълг от 23 бона: Мъж гръмна и разфасова приятелите си

полиция

Един 29-годишен мъж спокойно застрелва и разфасова двама приятели, заради дълг от 23 000 лева. Той е интелигентен, чаровен, но често посяга към дрогата, пише Блиц.

В компанията си е известен с това, че вечно няма пари. Никой обаче не предполага, че двама млади мъже ще загубят живота си заради това, че в труден момент са помогнали на своя убиец.

На 14 септември 2011 г. в София изчезва 27-годишният Явор Иванов. Приятелката и дядото му подават жалба в полицията и той е обявен за издирване. Две седмици обаче от него няма и следа.

На 26 септември вдън земя пропада и неговият познат – Емил Даскалов. Той тръгва на среща в столичния жк „Надежда“, от която никога няма да се върне. Мъжът има лошо предчувствие, но въпреки това се съгласява да се види с Владимир Бошнаков, който му дължи пари и е обещал да ги върне.

Той е длъжник и на Явор, затова Емил пише две писма – едно до приятелката си София Медникарова, друго – до приятеля си Любака, полицай. Заръчал им да ги отворят, ако изчезне или с него се случи най-лошото.

Малко преди съдбовната среща пратил на София есемес с точния адрес на Владимир. В писмата казвал, че отива там, откъдето Явор не се е върнал.

След това телефонът му замлъква. Притеснената му приятелка веднага подава сигнал в районното, показва и писмата. Ден по-късно пред блока на Владимир спира патрулка, от която слизат двама полицаи.

В същото време от входа излиза гол до кръста мъж. Униформените питат за Владимир Бошнаков, а той любезно отговаря, че е пред тях и пита с какво може да им помогне.

Килърът примамил жертвите в дома си в блок в жк „Надежда“

Владимир запазва пълно самообладание и с нищо не показва, че се притеснява, въпреки, че в черни чували в дома му бил нарязаният труп на Емил.

След като бил арестуван и притиснат от доказателствата, Владимир продължавал да твърди, че не е убил приятелите си. Малко по малко обаче истината излиза наяве.

До жестоката касапница се стига заради банална причина – пари, които Бошнаков не искал да връща на Явор и Емил. От единия той взел 7000 лв., от другия – 16 000 лв.

Осигурявал си охолен живот на какъвто бил свикнал, както и кокаин. Тримата били от една компания.

Явор и Емил споделили с Владимир, че имат някой и друг лев от продадени имоти и той веднага поискал пари назаем. Оказало се обаче, че не може да ги върне и започнал да избягва срещи с приятелите си.

Те обаче настоявали да получат парите си и Бошнаков решил да се отърве от тях. Първо поканил Явор в „Надежда“ – да го почерпи и да върне дълга.

Когато вратата хлопнала зад гърба на госта, Владимир изчакал той да му обърне гръб, измъкнал законния си „Глок“, опрял го в тила на жертвата и дръпнал спусъка. След това замъкнал тялото в банята, където го разфасовал.

Явор спокойно отишъл на среща с Владимир, без да подозира какво го чака

„Чух силен звук като изстрел, после сякаш някой влачеше нещо тежко. В продължение на час-два се чуваше бръмчене като от моторен трион“, ще си спомнят в показанията си съседите.

Като приключил с тялото, Владимир го натоварил в багажника на кола и отпрашил към пернишкото с. Дебели лаг, където живеела баба му. В безлюдна местност стоварил останките, струпал върху тях дърва, полял ги с бензин и запалил кладата. Главата на жертвата отнесъл в другия край на землището и я захвърлил.

„Още не мога да повярвам, че има такова хладнокръвие. Нарязал внука ни на парчета, а после ни закара до полицията.

И ни обясняваше по пътя: „Спокойно, шефът на Второ РПУ ми е приятел. Ще му кажа да почнат да го търсят веднага, сигурно някой го е отвлякъл.

Избягваше да ни погледне в очите, но по нищо не личеше, че само преди малко…“, през сълзи разказва по-късно дядото на Явор.

Владимир изчакал 2 седмици и като видял, че никой не го подозира, пристъпил към ликвидирането и на Емил. По познатата схема го поканил на гости, застрелял го и разфасовал трупа, който оставил в черни чували в дома си. Решил да ги изхвърли на следващия ден, а преди това да разпусне с малко кока.

Когато след часове полицаите открили останките в апартамента му, Владимир обяснил, че някой му ги е подхвърлил. Даже дал и „следа“ – че може би това са лихвари, на които убитият дължал пари. Дори се престорил, че говори по телефона с тях.

Но след това направил груба грешка – казал, че „неизвестните“ лихвари му споделили къде е тялото и на Явор, и закарал полицаите в Дебели Лаг. По пътя споделил зловещи детайли.

Посочил точното място, на което изгорил Явор. За главата обаче не казал.

При разпитите Владимир Бошнаков не се признава за виновен и не дава обяснения въпреки многобройните доказателства, събрани срещу него. Намерени са и двата пистолета, които той използвал при убийствата. В дома и в автомобила му е открита кръв от жертвите, пред блокът му е намерена колата на Емил.

Сред доказателствата са моторен трион и остър като бръснач ловджийски нож.

Тройната съдебномедицинска експертиза е категорична, че Бошнаков е вменяем, може да носи наказателна отговорност и е интелигентен над средно ниво. Той е завършил финанси в Нов български университет.

Заради дрогата обаче, затъва в дългове, непрекъснато проси пари от компанията, в която е заедно с жертвите си. Десетки негови познати и съседи дадоха показания срещу него по време на разследването и съдебния процес.

В съда по нищо не личало, че се разкайва
Двойният убиец ще изгние зад решетките

През април 2013 г. Софийският градски съд призна двойния убиец за виновен и го осъди на доживотен затвор без право на замяна. Присъдата бе потвърдена от Софийския апелативен съд.

Върховният касационен съд отхвърли жалбата на Владимир Бошнаков и постанови, че решенията на двете инстанции са правилни. Върховните съдии бяха категорични, че няма основание за отмяна на осъдителните съдебни актове на първите две инстанции, респективно за връщане на делото за ново разглеждане.

Няма допуснати и нарушения при разглеждането на делото.

Така те потвърдиха окончателно най-тежкото наказание за жестокия двоен убиец. Владимир Бошнаков ще излежи присъдата си при специален режим, като трябва да изплати и общо 420 000 лева обезщетения на роднините на жертвите си.

По време на съдебния процес Владимир Бошнаков с интерес следеше показанията на свидетелите, но така и не пожела да направи коментар по делото. По нищо обаче не личеше, че се разкайва.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории