Заседанието се оказа безсмислено! Хекимян отсече: Показахте как се управлява на инат! Къде е сега Бонев, ходеше като бригадир да гледа как се маха маркировката

payimage-614907

Транспортната комисия в СОС събра за 4 часа на едно място общински съветници, районен кмет и граждани, които да обсъдят наболялата тема за реорганизацията на движението в центъра, предаде „Трибюн“.

ГЕРБ заявиха, че промените в движението се правят на тъмно, без обсъждане и по време на празници и така са били подведени гражданите.

„Вие показвате как се управлява на инат. Къде е сега Борис Бонев, ходеше като бригадир да гледа как се маха маркировката. Аз съм против проектът да се случва на тъмно и да се казва,че се прави само кърпеж“, обясни Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС.

„Не сме врагове на велосипедите, аз също мога да ви покажа снимки на излетите с моето колело. Видяхте, че проектът е от 2020 г. и досега той не беше реализиран, заради недоволството на гражданите. Къде е симулацията? Къде са данните са данните за трафика? Аз не вярвам на презентации, попита Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС. Това е постлана с лъжи идея, каза още той. И обясни, че са вкарани няколко нови проблема, а имало един основен – паркирането, защото живущите и без това обикаляли по 40 минути. Не видях съгласуване със Спешна помощ и НСО, когато няма как да се направи път за нея, каза от своя страна Прошко Прошков.

 

„Това заседание се оказва съвсем безсмислено, защото 30 минути преди него са получени документите, които сме изискали. Днес говорим само за твърдения, а сега няма числа, анализи. Ние работим по картинки и това не е сериозно. Този балон ще гръмне скоро, каза общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. И обясни, че закъсненията на тролей 9 се цитира некоректно, защото те се трупат по стесненията преди години ул. „Раковски“ . Според анализ от 1 юни до 14 юни 2022 г. през лятото минават 249 велосипеди и електрически скутери през „Раковска“, за сметка на това пострада движението на тролеите, обясни Карлос Контрера от ВМРО.

От ПП-ДБ-СС увериха, че нямало транспортен апокалипсис, всеки ден се следял трафика в района, нямало задръствания освен по време на  протести. Съветникът Андрей Зографски обясни, че се реализират проекти, планирани от преди 10 години и че са съобразени със закона.

„Яд вие е, че нещо за 15 години, ние го направихме за 15 дни. Няма по прозрачен проект, хиляди хора са се включили. Нищо не се управялава на тъмно“, заяви той.

Иван Таков от БСП: „Настройват се гражданите едни срещу други. Преди 2 седмици на комисия по транспорт, искахме документи от зам.-кмета и обяви, че освен преасфалтиране на „Патриарха“ друго не се прави. Без каквато и да е комуникационна стратегия, в празничните дни свършиха това, което бяха решили“, заяви председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет.

На обсъждането присъства и кметът на столичния район Трайчо Трайков, който изрази позиция, че движението трябва да се върне в стария вид и да се мисли за алтернатива.

„Проектът се реализира без обсъждане и компесанторни мерки за хората, които са без алтернатива. Не виждам какво наложи това да се случи по този начин – със скриване на инфо, предлагам на администрацията на СОС и моля г-н Павлов да върнат предишното положение, докато не бъдат приети компесаторните мерки“, обясни той.

„Не искам да съм кмет на дупка и хората да живеят там“, добави той.

Трайков обясни, че имало възможност за компенсаторни мерки чрез паркиране от двете страни на бул. „Витоша“, около Националния стадион, където сега има платен паркинг, въвеждане на Червена зона около бул. „Патриарх Евтимий“, където живущите в региона да могат да спират автомобилите си.

Иван Таков настоя за 2-3 седмици гратисен период, докато се получават документите и замерванията в района. Той обясни, че няма как комисията да задължи кметът Терзиев да върне старото движение, но изрази надежда поне да се вслуша в изказванията.

„Не можем да намерим решение и докато не получим документи и не се намери баланс, да се върне старото движение. Ако не – всичко си е за сметка на СС и на кмета Терзиев“, заяви на финал Таков.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории