Внимание, шофьори! Променят движението към София на АМ „Тракия“, в участъка ограничението ще е до 50 км/ч.

задръстване АМ тракия

Заради ремонт на селскостопански подлез се променя организацията на движение в посока София между 20-и и 21-и км на АМ „Тракия“. Мерките влизат в сила от 10 ч. утре – 8 май, до 7 юни съобщават от Пътната агенция.

Трафикът ще преминава двупосочно в ремонтираното платно за Бургас, а скоростта в участъка ще е до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

По време на ремонтните дейности и за повишаване на безопасността на движение в часовете с интензивен трафик през почивните дни преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т временно ще се пренасочва по обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив.

В петък от 12 ч. до 20 ч. и в събота от 8 ч. до 14 ч. камионите, пътуващи в посока София ще се отбиват при пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“, и ще се връщат на магистралата по пътната връзка с първокласния път София – Пловдив при 5-ти км. В неделя ограничението ще е от 8 ч. до 14 ч. и ще се използва същото алтернативно трасе.

При засилен трафик в участъка от АМ „Тракия“ и по указание на „Пътна полиция“, може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота и две ленти в посока София и една към Пловдив от 14 ч. до 20 ч. в неделя.

Основният ремонт на съоръжението в посока Бургас завърши на 26 април и движението беше възстановено, с което се улесни пътуването за почивните дни за Великден и Гергьовден. Мостовото съоръжение е с дължина 28.5 м и е в експлоатация от 1978 г. Ремонтът на подлеза при 20-и км на АМ „Тракия“ се извършва от „АВТОМАГИСТРАЛИ“ ЕАД.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории