Съдът с извънредни новини за Васил Божков и домашния му арест, ето какво поискал бизнесменът

НСлС - Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков е поискал от съда да бъде преразгледана мярката му за неотклонение. Това съобщиха от Софийския градски съд, който ще се произнесе по искането в първия работен ден след Великден, пише „Сега“. В момента Божков е под домашен арест. Прокуратурата твърди, че той е ощетил бюджета с над 559 млн. лв. като е предаден на съд за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.

Това е и първото от трите разследвания, водени срещу него, което в последните дни на април прокуратурата внесе за разглеждане в съда.

Внасянето на обвинителния акт е сред доводите на Божков да поиска свободата си. Той обяснява в молбата си, че винаги е бил изряден пред съдебните власти. А когато е получавал разрешение от прокуратурата да напусне за определено време домашния арест, винаги е бил стриктен. Домашният арест обаче вече му пречел както на бизнеса, така и на политическата дейност. Освен това, при положение, че делото е вече в съда, няма опасност, ако е на свобода той да пречи на разследването.

На 25 април ставаха точно 8 месеца от връщането на Божков от Дубай и привличането му като обвиняем. Ако делото не беше внесено в съда до 25 април, прокуратурата трябваше незабавно да го освободи. Вероятно и затова прокурорите са бързали да вкарат обвинителния акт, за да оставят съдът да реши дали да пусне Божков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории