Само в 7DniSofia.bg

Спец-ченгета нахлуха при Божков, търсят доказателства за убийството на Трактора! Той им се смее: Хунтаааа!

payimage-612617

Спецакция протече в имотите на Васил Божков. Тя се провежда съвместно от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“.

Офисите на Божков може и да се претърсват във връзка с убийството на бизнесмена Алексей Петров – това е една от версиите за проверката.

Претърсванията в имотите на Васил Божков се извършват по неотложност, обясниха от прокуратурата. Това означава, че някакво спешно обстоятелство ги е наложило.

Колко имота се претърсват не е ясно. Един от тях е на столичната улица „Московска“, друг – на бул. „Мадрид“, има и още няколко в центъра.

Припомняме, че на 5 септември 2023 г. Софийският апелативен съд наложи домашен арест с електронна гривна на Божков във връзка с едно от делата срещу него, свързани с хазартна дейност. Едва 11 дни продължи същинският арест на бизнесмена, който се завърна у нас след три години и половина в Дубай. За разлика от него съпругата му Елена Динева, която също беше обвинена през 2020 г., престоя в килия 8 месеца.

Мярката му е наложена по хазартно дело за неплащане на над 500 млн. лв. такси от лотарийни игри. Той е обвиняем с още осем човека. Това, че Божков ще изтърпява санкцията на ул. „Московска“ 43, стана ясно още тогава от определението на съда, което е окончателно. Там е офис сградата му, а официалният му дом е на бул. „Васил Левски“.

Напълно безсмислена акция. Казаха ми, че правят акция в различни фирми, само една беше свързана с мен. Не си спомням коя е, стотици фирми са минали през мен. На ул. „Дунав“ не знам какво правят, не знам какво правят и по другите офиси, но това е точно като 2020. Нямам офиси никъде вече, всичко разрушиха. Аз се занимавам с политика, това е политическа репресия. Нищо общо нямам с Алексей Петров и никога не съм имал. Това заяви бизнесменът Васил Божков пред медии след претърсванията.

„Всички срещу хунтата. Вие не знаете ли, че в България има хунта от двама души вече – Пеевски и Борисов и прилепени към тях прилепалки като ПП и други подобни. И създадена изкуствена опозиция в лицето на „Възраждане“, каза още Божков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории