Не си падал по жени ли? „Дойче Веле“ извади интересна връзка на Асен Василев наяве с Мис…

асен-василев-калина-e1665838850357

От Фейсбук профила на Полина Паунова

Емилия Милчева за Дойче веле е проследила една чудесна вързка между Асен Василев и Мис Винетка.  Сигурна съм, че според релиогизните фенове „ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО“, точно както той няма нищо общо с фирмата, от която ту влиза ту излиза.

Разкритието на Еми:

„Миналото лято Министерството на финансите публикува на портала за обществени консултации законопроект за промени на ЗОП, който предвиждаше значителни изменения на някои режими – заради необходимо съответствие с европейски директиви. Едното от тях е отдавна изисквано от Брюксел – частните болници да провеждат обществени поръчки като държавните, НЗОК да прави централизирани търгове за онколекарства, а не всяко лечебно заведение да решава  за себе си. Становищата по тези и други промени са отразени и в Справката от общественото обсъждане на законопроекта, и в пленарна зала, която ги отхвърли с гласовете на ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и ИТН.

Но Справката отразява и становище от края на юни м.г., адресирано до МФ и подписано от собственика и управител на ИТС Станислава Арнаудова, с което се противопоставя на предвидената отмяна на чл.14, ал. 9 от действащия ЗОП. Тоест, тя иска да се запази текста, с който се “определя като изключение от приложното поле на Закона за обществените поръчки сключването на договорите между АПИ с доставчици на електронни услуги за пътно таксуване”.

Арнаудова не е съгласна с мотивите на вносителите, че това изключение е „казуистичен подход, който е в разрез с уредбата на изключенията в приложимите директиви“. Срещу направеното от нея предложение, на стр. 51 в справката пише: “Приема се по принцип”. В законопроекта, подготвен от финансовото министерство и внесен в парламента на 22 август м.г. от МС, текстът, срещу който протестират от фирмата, липсва.

Така се запазва старото положение – няма обществени поръчки за доставчиците на електронни услуги, които продължават да се избират от управителния съвет на АПИ. Изискванията са залегнали в Закона за пътищата и наредбата и общите условия за предоставяне на услуги по електронно събиране на такси за изминато разстояние. Какво ли се крие зад съхранения текст: “Законът не се прилага за договорите, сключвани от Агенция “Пътна инфраструктура” по реда на чл. 10, ал. 14 и 15 от Закона за пътищата”? Един добър бизнес.

Но министърът на финансите (вероятно и началникът на кабинета му) не познават купувача на имотите им на ул. “Чаталджа” 3, продадени в началото на септември м.г. Или пък не го свързват с фирмата, чието предложение да бъде изключена от обхвата на ЗОП e възприето от МФ месец и половина по-рано.“


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории