Само в 7DniSofia.bg

Bird сензационно: Ето ви документи! Удар по Асен Василев от съдружник за 5 милиона! Жена го спаси

7 Dni Sofia11.01.2024
асен василев

Бивша фирма на Асен Василев е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 милиона лв., съобщава Bird.bg Компанията обаче се спасява с изгодна сделка, коментира изданието.

На 29 декември 2023 г. Марио Иванов Сотиров, управител и настоящ собственик на „СТВ Консълтинг” ЕООД, както и приближен на „Продължаваме Промяната” и министър Василев, подава в Търговския регистър внесената ден преди това молба до съда за обявяване на фирмата в несъстоятелност.

Причината – на 17.11.2023 г. американският гражданин Себастиян Бретшнайдер е получил от съда обезпечителна заповед за над 5 милиона лв. (5 013 317.86), издадена на негово име, и е наложил запор на сметките. Претенциите на американеца към други активи на фирмата обаче са предвидливо неутрализирани два месеца по-рано.

На 7 септември 2023 г. „СТВ Консълтинг” продава дворното място и пет имота в сграда на ул. „Чаталджа” 3 в София за близо 3 милиона лева. И три месеца след това фалира.

Първите симптоми за проблеми на „СТВ Консълтинг” се появяват през лятото на 2023 г., когато за кратко фирмата задлъжнява към НАП, като първоначално е вписана с близо 30 хил. лв. задължения към хазната.

„Спасителят” на компанията става небезизвестната „Кралица на винетките” Станислава Арнаудова. Тя плаща над 3 милиона лв. за т.нар. „офис на Промяната” на Чаталджа. Парите обаче се изпаряват в неизвестно направление и Себастиян Бретшнайдер успява да блокира само 561 790 лв. Освен това Арнаудова е придобила и имот на Даниел Лорер за рекордна цена.

Той също има имоти в тази сграда на ул. „Чаталджа” 3 в София. Лорер ги продава в същия ден като „СТВ Холдингс”, но на Арнаудова в лично качество. Продава ги също така с огромна печалба, отбелязва Bird.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории