Един месец на власт и вече първи протест срещу некадърието на Терзиев: Стига подигравки, кмете

1

Благодаря на всички активни граждани, които вчера (вторник) с протеста показаха, че сме общество, а не крепостни селяни Трябва също да се направи пълна ревизия на договора за ремонта на трамвая. Това каза Любо Стефанов, организатор на протеста в „Княжево“, в „Денят на Фокус“ по Радио „Фокус“.

Вчера вечерта граждани от квартала се събраха, за да направят демонстрация против забавянето на ремонта на трамвайното трасе. Това ги оставя без надежден градски транспорт в района.

„Става въпрос за сериозен транспортен проблем. Причините за протеста са няколко. Безкрайното отлагане на пускането на ремонтираното трасе на трамвай 5 до „Княжево“, което е основната артерия на градския транспорт. Ремонтът се забави с половин година, като през това време бяха индексирани възнагражденията на изпълнителя. Закъснението обаче остана факт“, алармира Стефанов.

„Изключително некачествено е изпълнението на ремонтните дейности. Всеки, който минава оттам, ще види за какво говоря. Има куриоз от последната седмица – пред най-старата баня в София – Княжевската, на над 350 г., не бяха счели за нужно да слагат релефни плочки, които служат за ориентири на хората с увредено зрение. Сигнализирахме преди 2 седмици за проблема и каква беше реакцията – вместо да поставят тактилна плочка там, където тя липсваше, те боядисаха една жълта ивица. Разбирате ли за каква подигравка става дума?“, възмути се събеседникът

„Има пробив, който в момента се създава – на Павлово. Това много забави пускането на петицата. В „Княжево“ още текат допълнителни работи. Тук спирката на трамвая е на 70 г. Навесът й е създаден, когато мястото е било определено за ресторант с градина – т.е. хората, които слизат от Витоша, да седнат да хапнат. Спирката прилича на гара повече, отколкото на спирка. Пробиха покрива й, за да изграждат водостоци. Решиха да изграждат помещение за почивка на ватманите, което е напълно безпредметно – пропуснаха да направят допълнителен коловоз, в който трамваите да се изчакват. Ако няма къде да се изчакват, ватманите нямат никакво време за почивка“, поясни още организаторът на протеста.

Спирката е проектирана с 6 панорамни прозореца, които обаче са зазидани. „Борим се да бъдат отворени, защото няма документация, която да разрешава зазиждането им. Виждаме много лоши собственици в лицето на Столичен елекстротранспорт и Столична община, които толерират самоуправство с поверена им собственост“, каза още Любо Стефанов, бесен, че новата власт в София не си мърда пръста.

„Готвят се промени, които планират трамвай 4 да не стига до обръщалото на „Никола Петков“ в „Княжево“ – новата измишльотина е, че трамваят трябва да стига само до колелото на „Бъкстон“, алармира Стефанов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории