Васил Терзиев вече е готов на Сглобка, иска спешен разговор с ГЕРБ: Да подредим заедно комисии и шеф на СОС

payimage-606513

„Имахме конструктивен разговор с БСП. Говорихме за политики, приоритети и къде имаме пресечни точки по идеи“. Това заяви кметът на София Васил Терзиев след срещата му с БСП на „Московска“ 33.

Той търси политическа подкрепа за кандидатурата на Борис Бонев за шеф на общинския съвет. Причината е, че в понеделник той събра само 23 гласа на своята коалиция. На 20 ще има нов опит, но резултатът се очаква да бъде същият, защото ГЕРБ, БСП и ИТН няма да го подкрепят.

ГЕРБ и ИТН няма да отидат на среща с Терзиев. Той обаче се примоли на всички останали групи да се отзоват на срещата, за да може да се види къде са пресечните точки с тях.

Терзиев отново ще търси разговори с ГЕРБ. „За нас е важно да търсим общите политики, да ги заложим в бюджета и след като се съгласим за тях да намерим и структурно решение на председател на СОС, комисии и всичко, което предстои“, заяви готовност за Сглобка Васил Терзиев.

Пресечните точки с БСП са детските градини, чистота на въздуха, презастрояване, реформи на здравните заведения. „Децентрализацията, един от приоритетите за нас, така че хората, които са най-близо до хората да имат инструментите да ги решават, каза Терзиев.