Васил Терзиев се смее на Борис Бонев: Аз вече съм кмет, той да се оправя за шеф на Общинския съвет

7 Dni Sofia10.11.2023
payimage-600380

Новият кмет на София Васил Терзиев обясни, че не се притеснява от жалбата на Ваня Григорова относно изборния резултат в София. Пред „24 часа“ той заяви, че „всеки може да си търси правата“, но „съвестта им е чиста“.

„Всички машинации са извън нашия отбор. Ако се стигне до повторно преброяване, има вероятност разликата в гласовете да се увеличи в наша полза“, уверен е той. Кметът заяви, че няма да се учуди, ако Григорова поиска да получи креслото на „Позитано” 20 или на някой нов политически проект. „Нямам никакви притеснения за моето кресло, за другите кресла не мога да отговарям“, заяви Терзиев.

По темата с председател на СОС и кандидатурата на Борис Бонев той коментира, че нежният Спасител се оправя сам да търси подкрепа и трябва да се срещне с всички останали групи и да пита: „Това е моята кандидатура, при какви условия ще я подкрепите?”. Най-вероятно това ще стане и при заявка за подкрепа от негова страна, и от страна на нашата група на определени политики.

„В крайна сметка ние имаме най-много общински съветници, имаме кмет, 19 районни кметове – логично би било той да стане председател на СОС, защото това със сигурност ще улесни комуникацията и реализирането на политиките, които ще помогнат на града. А и не мисля, че за другите съветници ще е добре да правят напук. Какво печелят? Нищо. Само София губи време“, категорично заяви Терзиев.

Той обеща ревизия на сключените договори и черен списък на фирми за обществени поръчки.  „Не се припознавам в дефиницията „лесно успял”. Постигнал съм всичко благодарение на знанията и опита, които имам. И на здрава работа. Вярвам, че всеки има потенциал и талант и може да го управлява“.

С Бойко Борисов не съм се срещал, няма как да имам някаква роля в управленската сглобка добави още Терзиев.