Бойко предупреди ГЕРБ: Видя ли някой да преговаря с онази мека китка Бонев, изхвърлям го от партията

payimage-592052

Групата на ГЕРБ в СОС ще бъде стопроцентова опозиция на ПП-ДБ-СС в София. Това е поискал лидерът на партията Бойко Борисов от новоизбраните 14 общински съветници.

В момента Столичният общински съвет се намира в сложен възел с липса на мнозинство, което да подпечатва идеите на новоизбрания с 4500 гласа разлика кмет Васил Терзиев. 31 общински съветници трябват на Борис Бонев, за да стане председател на СОС. Неговите хора обаче имат едва 23. ГЕРБ-СДС са с 14 общинари, „БСП за България“ – 9, а „Възраждане“ – 8. По трима имат представителите от „Има такъв народ“ и местна коалиция КОД. Последният общински съветник е Карлос Контрера от ВМРО. Така практически без ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ-СС няма как да управляват София без явна коалиция с БСП или „Възраждане“.

Така 8 гласа на стигат на софийската „промяна“ да прекарат каквото и да било решение, Бонев включително.

„Из София броди един призрак, призракът на розово-лилава лазарка. Броди и търси още 8 гласа за Председател“, писа в профила си във Фейсбук Контрера.

По информация на Tribune.bg Борисов се е зарекъл, че ако някой преговаря зад гърба му с Борис Бонев или „жълтопаветниците“ за подкрепа, ще бъде изключен от партията.

„Нашият основен ангажимент е да спасим софиянци от т.нар. „спасители”, заявил лидерът на ГЕРБ.