Само в 7DniSofia.bg

На “Армията” могат да понесат шокиращ финансов удар! ЦСКА виси с играчи за 8 милиона евро

9

Ръководството на ЦСКА има два месеца да реши проблем, който иначе може да принуди клуба да прави съвсем нова селекция през лятото на следващата година. Девет от футболистите са с изтичащи договори в края на сезона и засега не е ясно дали са им предложени нови и на кого.

Сред тези девет са някои от водещите фигури в тима на Нестор Ел Маестро, като например вратарят Густаво Бусато, централният защитник Юрген Матей, бившият капитан Иван Турицов, Брадли Де Нойер и Майкъл Естрада. Засега е ясно, че няма да бъде подновен договорът на Мено Кох. Защитникът от Нидерландия не се вписва в плановете на Нестор Ел Маестро. В последните четири мача на ЦСКА Кох има записани общо 2 минути игра – влиза като резерва в последните секунди на дербитата с Локо Пд и Левски.

Всичките девет играчи имат право да преговарят с който клуб си поискат след Нова година и да напуснат „Българска армия” като свободни агенти. Ако това се случи, ще бъде сериозен финансов удар за ЦСКА-София, защото общата цена на тези играчи в момента е 8 милиона евро.

Единственото сигурно е, че еквадорецът Майкъл Естрада ще си тръгне през лятото, защото е под наем от мексиканския Толука. Ако нападателят продължи с добрите си изяви и през пролетта, почти сигурно е, че „червените” или ще искат да го откупят, или да го вземат под наем за още един сезон. Майкъл Естрада е и един от двамата най-скъпи футболисти от тези, чиито договори изтичат. В момента цената му е 1,5 милиона евро. Другият футболист, оценяван на тази сума, е нидерландецът Юрген Матей. Централният защитник в момента не играе, заради тежка контузия, получена в края на миналия сезон. Нидерландецът почти сигурно няма да играе до края на годината. Въпреки това, цената му е доста висока. Горе-долу същото е положението и със защитника Брадли Де Нойер. Неговата цена е около 1,2 милиона евро, но и той дълго време лекува контузия.

От списъка с играчи с изтичащи договори, освен на Мено Кох, ЦСКА няма да предложи нов и на арменеца Шагоян. Левият нападател от Армения няма шанс да хване титулярно място при сегашната конфигурация в ЦСКАя. В последните два мача на “червените” – срещу Пирин и Арда – дори бе извън групата. 22-годишният Шагоян бе оставен на „Армията” именно от Нестор Ел Маестро, но най-често е жертва на ротациите, заради футболисти без паспорти на Европейския съюз.

“Мач Телеграф”