Само в 7DniSofia.bg

Хекимян обяви стратегията си пред синдикатите! Комунистката Ваня Григорова е аут след неговият Топ 5

антон хекимян 2

37 нови детски градини и 20% ръст на заплатите в секторите култура и транспорт – това са част от Топ 5 обещанията, които кандидат-кметът на София от ГЕРБ Антон Хекимян даде на среща с КНСБ.

В началото той обясни, че до момента е било направено много в секторите образование, транспорт и култура, но работата трябва да продължи, и представи част от приоритетите си.

„Планираме изграждането на 37 детски градини, трябва да продължи изграждането и на яслени групи. Но ние сме длъжни да настояваме и учителите, които работят там, да имат достойни заплати. Кметът на София може да настоява на национално ниво заплатите им да се увеличат. Това вече се случи и да си учител вече е достойно“, каза Хекимян.

С 50% планира да се увеличат заплатите на медицинските сестри в градините и яслите в рамките на мандата. „Трябва да привлечем тези хора. Те трябва да останат да работят тук, но и да привлечем нови кадри“, обясни той.

В сектор транспорт се предвижда модернизация на градския транспорт с 270 нови електробуси и трамваи. За тях ще трябва да се привлекат нови кадри. Отделно се планира и 20% увеличение на заплатите

20% увеличение на заплатите обеща и в сектор култура, както и изграждането на културни центрове в „Младост“ и „Люлин“, на нова сцена на театър „Възраждане“ и довършване на ремонта на театър „София“.

На срещата със синдиката Хекимян пристигна с кандидатите за общински съветници Георги Георгиев и Стефан Марков и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Присъствалите синдикалисти заявиха подкрепата си за Хекимян и силното си разочарование, че кандидатът за кмет на София от БСП Ваня Григорова ги е предала, за да пристане на бившата комунистическа партия.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории