Уж мек в китката, пък се заяжда като мъж! Асен Василев скочи на Борисов: Ми няма да ме смениш

асен василев

Договореното по време на преговорите за съставяне на правителство е, че само акад. Николай Денков и Мария Габриел си сменят местата на премиерското място, а всички останали министри остават. Освен ако Бойко Борисов няма намерение да управлява с Възраждане и БСП, не виждам как може самостоятелно да смени министрите.

Това заяви финансовият министър Асен Василев пред БНР, явно вярвайки си, че Бойко Борисов и Делян Пеевски са толкова глупави да го оставят министър, че да досъсипе държавата..

Към момента ПП/ДБ ще спазват уговорката само Денков и Габриел да се ротират, а министрите в изпълнителната власт да останат. Всичко друго е въпрос на национално съвещание на ПП/ДБ изобщо дали да се прави ротация на министрите. Единственият друг възможен кабинет е ГЕРБ да започнат да управляват с „Възраждане“ и БСП. Василев даде да се разбере, че ПП/ДБ не са в правителството заради постовете, а за да може България да влезе в Шенген, Еврозоната и страната да тръгне по-нормален път на развитие.

Василев добави още, че отношенията в управляващото мнозинство са трудни, но както знаете по някои въпроси не гледаме в една и съща посока. Реформите, които са заложени са много тежки и дават възможности за повече популизъм и експлоатиране на ситуацията политически, посочи той.

Асен Василев заяви още, че партийните лидери се опитват да говорят глупости по адрес на правителството, заяждайки се с Борисов преди утрешната среща за „Лукойл“, на която очевидно ще го боли дупето…