Само в 7DniSofia.bg

Звездата Киро Десподов на летището: Добре, бе, кажете, ще подам оставка!

payimage-603616

Кирил Десподов говори пред медиите на Летище „София“ при заминаването на националите за контролата с Албания. Мачът е във вторник от 19:00 часа.

„Аз мисля, че това, което виждам при вас, същото е и при нас. Настроението няма как да е добро. Опитахме се доколкото можем да успокоим нещата, но това е за момент. Утре ни чака още един тежък мач, всичко го знаем това нещо и надявам се да сме готови за този тежък мач.

Според мен няма как да говорим, че в отбора няма желание. Няма футболист в съблекалнята, който да излезе и да каже, че ще загубим. Всички излизаме с желание да спечелим. Онзи ден, ако гледаме реално до 35-а минута изпускаме четири положения, две от които стопроцентови. Наша грешка, Краен се извини, на всеки може да се случи. Гореше на терена и така. Този червен картон просто ни свали на земята. Второто полувреме излязохме малко по-напред, опитахме се да върнем гол, не се получиха нещата и стана 2:0, мачът приключи.

Трудно е да разберете младите. Повечето нямат опит, нямат много мачове зад гърба си. Не са попадали може би в такава ситуация като в момента. Опитвам се да им предам, че тежките ситуации изграждат характер. Ако искат да постигат нещо в живота, тези моменти трябва да ги правят по-силни. Виждам в момчетата, че няма много от тях да са долу психически. Опитваме се да говорим с тях и да ги подкрепяме. Трябва ние да се подкрепяме, защото виждате какво се случва. Всичко е срещу нас.

Аз за треньорска смяна не мога да коментирам, защото съм футболист. Това, което от нас зависи е на терена. От там нататък има си хора, които да преценяват ситуацията. Решението за нас е утре да излезем и най-вече да умрем на терена.

Не мога да коментирам кой какви мерки прави, дали са извънредни или не. Кой да говори с нас? Защо ръководството на БФС да трябва да говори с нас? Те трябва да говорят само и единствено откъм футболната част, а не дали ще сменят треньора или някой директор. Нашата работа е на терена. Реално погледнато всички в България искаха подмладяване на националния отбор и го получиха. От една година е господин Кръстаич на поста си. Започна да гради нещо, което преди не е правено. Средна възраст 23-24 години. Направихме нелоши резултати първите мачове. Добре започнахме. Видя се желание, нова схема на игра, нови футболисти. Винаги трябва да се даде време. Разбира се, тук говорим за квалификации, в които се искат резултати от всички в България. Нормално е, но доста неща се промениха. Хората искаха подмладяване. Според мен в отбора има потенциал. Ако можехме да говорим срещу Сърбия за малшанс и за липса на опит, то този мач с Литва няма как да говорим за лош късмет, а за наши грешки. Колкото повече българи играят, толкова по-добре. Не е моя работа да казвам на отборите дали да залагат на българи.

Навсякъде има конкуренция. В гръцкото първенство също има много чужденци. Може би първенството е доста по-силно, но това е положението. Няма ли българи по отборите, трудно ще се получат нещата, но да не търсим причината във всяко едно нещо.

Поемаме отговорност значи може би цялата критика да е върху нас. Това мога да поема като отговорност и другия мач да се представя по-добре. Ако кажете, ще подам оставка, няма проблем. Поемам отговорност като човек. Заставам пред вас и го казвам. Ако има нещо, критикувайки мен“, каза той.