Бойко успокои Денков, че остава премиер, засега! И като извади след това пръчката, а медии, а Кокорчо, бой, бой…

7 Dni Sofia10.10.2023
бойко борисов

Бойко Борисов обясни, че в района на Видин за 3 години нищо не се е променило. Отправи упрек към хората и медиите, че мълчат и не повдигат въпроса за проектите, които не са се случили.

„Аз съм свикнал да си нося отговорността и да изпълнявам ангажименти. Минах покрай църквата „Свети Димитър“, строи се с единия милион, който го оставих аз. Вие сте си виновни. Щом го допуснахте, сега ще си сърбате попарата“, заяви той като подчерта, че по време на техния мандат е бил изграден втори мост на Дунав.

Борисов засегна и темата с финансите на държавата

„През 2020 г. имахме дълг 29 млрд. 2021 г е 33,2 млрд. 2022 е 37,8 млрд. сега е 38,3 млрд. Къде са? Покажете ги! Лошият Бойко и лошият модел отива и ви показва – църква, парк…“, подчерта бившият премиер.

„Дългът ни е в пъти нагоре. Инфлацията е 7%, а за да влезем в еврозоната трябва 3 на сто. Честито! Горивата минаха 3 лева. Чуждите инветиции са паднали много. В България ще продължи да расте външният дълг. Така ще расте обаче, че няма да го видите – не в мостове, пътища“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че Асен Василев трябва да е магьосник, за да се справи с тези финансови параметри.

Борисов заяви, че е важно да има силна местна власт и това държи страната. „Колкото по-добре се представите, толкова няма да ви влияе сглобката в местните парламенти. Със законодателната власт се справихме добре, ще видим в изпълнителната. Ротацията ще докаже като видим кои министри работят добре. Тези, които са слаби ще се сменят“, добави бившият премиер.

Борисов беше категоричен, че вотът в петък няма да мине в парламента- „Правителството е стабилно, сглобката е занитена“.