Чистачката, която БСП издигна за кмет на София: Нинова да си гледа партията! Трябват ми 1,5 милиарда лева и…

7 Dni Sofia09.10.2023
ваня григорова

Четири месеца ме чакаха да отговоря на поканата да бъда кандидат за кмет на София. Не бих определила това като покана насила или номинация насила. На градската конференция на БСП-София единодушно бях подкрепена. Това коментира кандидатът на обединената левица Ваня Григорова.

„Ако някой използва тези местни избори за трамплин, то той може да бъде само кандидатът, който не е водач на листата си. Знаете кой е той. Това, че аз съм водач, означава, че ще бъда част от Общинския съвет и ще се боря за това, за което настоявам”, увери Григорова.

На въпросите дали подкрепата от страна на БСП към нея е половинчата, общува ли с Корнелия Нинова по време на предизборната кампания и коментира ли се представянето ѝ, кандидатът за кмет каза: „Оценка очаквам от хората, с които говоря ежедневно на улицата. Нинова си има цялата страна, в която трябва да следи местните избори. В София е наша работа как да стигнем до хората”.

„Работа на Нинова е да си наблюдава партията. Аз съм част от обединена коалиция, в която не е само БСП. Там са още няколко формации – „Левицата”, „Неутрална България”, „Алтернативата на гражданите” и неправителствени организации, които ни подкрепят”, допълни бившата чистачка.

Григорова посочи, че основният ѝ опонент в битката за София е „този начин на управление и управлението сега”. „Васил Терзиев и Антон Хекимян са в управление заедно – искат или не, тъй като са представители на двете формации, които в момента заедно управляват страната”, коментира кандидатът за кмет.

Според нея двамата ѝ опоненти не искат да говорят по същество за местните избори и местните проблеми. „Паметникът на Съветската армия не е тема на местни избори. Те я изтикаха на първо място, за да не говорим за това, което двете формации, чиито представители са Терзиев и Хекимян, правят от 30 години насам в столицата”, е мнението ѝ.

Григорова каза, че има изследвания, които сочат, че тя ще стигне до балотаж. „Има и изследвания на опонентите, които те не искат да публикуват”, категорична е тя.

Кандидатът за кмет посочи, че в столицата няма къде да се паркира, а градският транспорт не е удобен. „Линиите не са по-малко от средноевропейските градове, но не са стиковани, за да са удобни за ползване”, е позицията ѝ.

„Имаме огромен проблем с презастрояването и издаването на разрешения за строеж. Знаете „Манастирски ливади” на какво прилича. Знаем, че има нови квартали, в които няма улици, а други са с частни такива. Това трябва да спре”, категорична е Григорова.

„Ще започна да отчуждавам частни терени в столицата, така че да има къде да се построи обществена инфраструктура и да се гарантират зелените площи. Трябват ми 1,5 млрд. лв за това. Трябва да спре продажбата на общински имоти”, каза още тя.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории