Само в 7DniSofia.bg

Нови подробности за барикадиралия се мъж в общинско жилище: Неутрализиран е с електрошок

полиция

По-рано през деня мъж се барикадира в столичният квартал „Слатина“. Той се заля с бензин и заплаши, че има пистолет. Районът беше отцепен. Причината за действията на мъжа – Столичната община трябвало да събори сградата.

От Столична община, район Слатина, обаче опровергаха тази информациха. Ето какво заявиха: „В края на деня е редно да дадем разяснение около случая със самонастонилия се мъж в общинска сграда в район Слатина. Излязоха спекулации, че сградата е планирана за събаряне, което не отговаря на истината. Тя е предоставена с решение на Столичен общински съвет за ползване от фондация, която от месеци не може да влезе заради самонастанили се хора. Вярваме, че с общи усилия на институциите ще създадем една по-добра среда за развитието на нашите деца.“

На място пристигнаха спецполицаи и снайперисти. В продължение на няколко часа те се опитваха да убедят мъжа да се предаде. Той беше неутрализиран с електрошок и арестуван.

В момента се намира в психиатрична клиника заради влошеното му състояние.

Името на мъжа е Георги, а пред медиите говори брат му Алексей.

„Преди да дойдем тук, питахме да плащаме наем, общината казаха, че покривът бил много зле, падал и не можел да се живее тук, а сега казват, че настаняват някакви, приют ли ще правят. Цялата работа е да ни изгонят. Брат ми се отказа от живота. Вкарали го в лудница, не е опасен“, заяви пред bTV Алексей.

Алексей каза още, че той и брат му Георги са от село Айдемир, но дошли да живеят в общинското жилище в столичния кв. „Слатина“.

„Фирмата го излъга, че уж му търсели квартира. Той взимаше 24 часа, всеки ден на работа. Аз нямам лична карта над 10 години, никой не ми дава. Как да започна работа и да взема квартира?  Каквато работа има, работим. Всичко можем. Сега ще видим какво ще стане “, допълни Алексей.