Само в 7DniSofia.bg

Драма в София: „Спасителите“ на Бонев се отцепиха от ПП и Де Бъ!

7 Dni Sofia11.09.2023
payimage-592052

„Продължаваме промяната” и „Демократична България” ще се явят на местните избори в национална коалиция, но с малки изключения. Това са се договорили най-накрая двете формации след дълги и тежки пазарлъци буквално за всеки областен град и за всяко място в листите за общински съветници..

Последните доуточнявания продължават, но равносметката до момента е, че партията на Кирил Петков и Асен Василев ще издигне свои кандидати в около 16 областни града, а хората на Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владимир Панев – поне в 8. Това е станало ясно след заседание на Националния съвет на ПП, проведено в събота.

Най-голямата драма с регистрацията се очертава в София, където ПП и ДБ застават заедно зад Васил Терзиев. Изненадващо в събота „Спаси София” внесе документите си за самостоятелна регистрация в ЦИК.

Борис Бонев е отказал да влезе в националната коалиция на Кирил Петков и Христо Иванов, затова сега за столицата ще трябва да се регистрира такава на местно ниво. А това означава различен номер в бюлетината от този на ПП-ДБ.