Само в 7DniSofia.bg

ИЗВЪНРЕДНО: Убиецът на 15-годишното дете в София с ПЪРВИ ДУМИ по случая в съда

белезници
Съдът остави в ареста 37-годишният Петър Тодоров, обвинен за тежката катастрофа на 2 септември в центъра на София, на ул. Гурко, при която 15-годишно момче беше убито на пешеходна пътека. „Страшно много съжалявам за случилото се“, каза в съдебната зала обвиняемият.
Прокуратурата повдигна обвинение за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Според техническа експертиза Тодоров се движел с 88 км/ч. Според свидетелските показания шофьорът дал газ, за да мине преди пешеходеца и не направил опит да спре, нито да подаде някакъв светлинен или звуков сигнал. Не се съобразил и с това, че вози 4-годишино дете в автомобила. И дрегерът, и кръвната проба на шофьора показаха 2,1 промила алкохол. След инцидента стана ясно, че шофьорът е имал 5 предишни нарушения на пътя, едното от които отново за шофиране в нетрезво състояние.

През октомври 2005 година той отново е бил хванат да шофира с 1,4 промила алкохол в кръвта. Решението на съда е било да му наложи глоба от 500 лв. След поредният случай на прегазен млад човек в столицата, протестиращи се събраха снощи пред Министерството на вътрешните работи, в близост до мястото, където беше прегазено 15-годишното момче. Те настояват за справедливост и по-строг контрол на пътя. В днешният ден протестите на гражданите ще продължат.