Решено! Емблемата Ники Кънчев приключва с „Биг Брадър“! Нико Тупарев го пенсионира, за да отвори място на супер-нахални жени

7 Dni Sofia03.09.2017
ники кънчев

Ники Кънчев ще бъде водещ на „ВИП Брадър“ и наесен въпреки опитите на колоритната Миглена Ангелова да превземе само за себе си най-популярния риалити формат в българския телевизионен ефир, твърди „Ретро“. Култовият шоумен е лице на сеирджийското предаване от неговото създаване, но се заговори, че е аут от предстоящия звезден сезон, тъй като продуцентите искат да обновят предаването из основи.

Допреди седмица ангажиментът на Ники Кънчев е висял на косъм, издават запознати. Последните няколко седмици 56-годишният водещ митарства из цялата страна и заработва на частно. Когато не е ангажиран с „Големия брат“, Ники води радиопредаване в „Дарик“, а в останалото време поема работа като водещ на различни корпоративни партита или пък конкурси за красота. За последните десетина дни Ники лапна никак нелоши хонорари от „Мис Варна“ и „Мис Велинград“.

По същото време продуцентите на „ВИП Брадър“ са водили ударни преговори с Миглена Ангелова, която със сигурност влиза в екипа за стартиращото на 11 септември шоу. Всъщност, до нея Нико Тупарев и компания са опрели, след като Кънчев се опитал да им извие  ръцете за почти двойно по-висок хонорар.

Ники води предаването от цели 13 години, но последните два-три сезона му се сторили изключително тежки, а натовареността му – прекалено голяма. Затова настоял заплащането да му бъде увеличено драстично. Твърди се, че специално за „ВИП Брадър 2016“ Ники Кънчев се е разписал срещу 10 000 лева на месец, или общо 30 бона за целия сезон, но след удръжките получавал по-малко. За новия сезон Тупарев му предложил договор със същите параметри, което обаче не се харесало на водещия. Ники се подразнил най-вече от това, че някакви треторазрядни плеймейтки лапат повече пари, за да лежат в Къщата, а неговият труд бил оценен по-ниско. Затова настоял общият му хонорар да бъде вдигнат на 50 000 лева, тъй като бил сигурен, че мястото му в шоуто е незаменимо.

Тогава обаче продуцентите задействали план Б и започнали преговори с Миглена Ангелова, за да докажат на Кънчев, че незаменими кадри няма. Госпожа „Искрено и лично“ нямала прекалено високи финансови претенции, тъй като за нея в случая хонорарът не е толкова важен, колкото да се завърне в национален ефир след няколкогодишна пауза.

Усетил, че под стола му започва да „пари“, Ники Кънчев клекнал и посмалил претенциите си. От 10 бона склонил повишение „само“ с 5 и така в края на сезона водещият щял да прибере около 40 хил. лева след удръжките.

Според сигурен източник предстоящият звезден сезон ще има двама титулярни водещи – Кънчев и Миглена Ангелова, а Николета Лозанова ще води дейли епизодите три пъти в седмицата. Все пак продуцентите решили да не рискуват, поверявайки изцяло на Миглена шоуто, но тенденцията била тази година да е като учебна за нея. За „ВИП Брадър 2018“ да остане сама, а  Ники Кънчев да се оттегли в заслужена „пенсия“ и да го кара по-спокойно с радиопредаването си и конкурсите за миски.