Честити да са ни! Старото ляво и новото ляво издигнаха кандидат-кметове за София

7 Dni Sofia27.08.2023
карлос-контрера-e1672746102620

Имаме вече двама леви кандидати – Терзиев и Григорова. Първият на новата левица (нарекла се градска и умнокрасива), вторият на старите социалисти, гласуващи по носталгия за БСП.

Всъщност, предлагат ни едно и също за София. Да строим социализъм с парите от данъците ни. Колко и да е странно, уж десният Терзиев звучи като лявата Григорова и обратното. Разбира се, става дума за наливане на парите от данъците и таксите без ясна стратегия и посока. Призивът да се тушират неравенствата в районите и между районите е хубав и правилен, но без ясна посока ще се получи още от същото.

Проблемът на левите – новите леви или старите леви е, че с публичните пари искат, без да ни питат, да раздават на калпак. Който ви говори, че ще има за всичко и всички, ви лъже!

Със сигурност сектори като сметосъбирането се нуждаят от затягане на контрола и намаляване на разходите. С по-малко средства да се постигне по-чист град и по ефективно поддържане на публичните пространства. Част от тези дейности могат да бъдат поети от общинското дружество Софекострой. Но да твърдиш, че ще направиш почистването и сметоизвозването изцяло общински просто е предизборна дъвка. Само закупуването на техниката ще струва колкото няколко план-сметки по чистотата. Друг е въпросът кой ще менажира цялата дейност – най-вероятно политически назначени „експерти“. Какви ще са резултатите – знаем.

Тези и други примери напълно могат да обрисуват светлото бъдеще, което ни се предлага от модерните и старите леви. Ако ги питате откъде ще дойдат парите за финансиране на всичко богато обещавано, едва ли ще ви кажат…

Между другото – така дойде 2021 великата „промяна“, с подобни лозунги!

 За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории