Единият от близнаците, съучастници в екзекуцията на Митко: Той ни беше приятел, видях убийството

ezgif.com-webp-to-jpg (42)

С викове: „Убийци, дано да изгниете в гроба и „Смърт за смърт“ бяха изведени от съдебната зала 19-годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови от Цалапица.

Днес в Районен съд-Пловдив се гледа мярката им за неотклонение. Прокуратурата иска постоянен арест, защото според него има опасност братята да се укрият и да извършат друго престъпление. Стореното от тях е с висока обществена опасност, подчерта държавното обвинение.На това рязко реагира защитникът на близнаците – адвокат Светлана Званчева. Тя поиска по-лека мярка с мотива, че престъплението, в което са обвинени двамата – лично укривателство, законът предвижда до 5 години лишаване от свобода. Мотивите на Званчева бяха още, че близнаците имат постоянен адрес, нямат криминални прояви и винаги, когато са били повикани в полицията, са се явявали.

Съдебният лекар, който е направил преглед и на двамата не е открил нито едно нараняване по телата на близнаците, което означавало, че те не са замесени в убийството.

В последната си дума пред съда Борислав Динков каза:

„Съжалявам, че бях свидетел на убийството на Митко. Той ми беше приятел. Моля да не бъда задържан. Брат му Валентин каза: Съжалявам за случилото се с Митко. Той ми беше приятел. Моля да не бъда задържан.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории