Само в 7DniSofia.bg

Орлин Горанов: Наводненията са плод на човешка грешка

Image_14718311_40_0

„Обстановката в страната след проливните дъждове е тежка, но кога не е била такава? Цяла нощ екипи от администрацията почистваха главния път Е-79, с цялата налична техника са отводнявани къщите на хората. Над 30 къщи са наводнени, приземни етажи и мазета са пълни с вода. Основно инфраструктурата, ще го мислим впоследствие. Проблемът, тежкият проблем е с хората, горките хора, а сме най-бедния район в страната.“ Това казва кметът на град Димово Светослав Славчев. Кметът повече от ден не е мигвал, за да помага на съселяните си.

В Берковица хората са задружни

Ситуацията и в останалите места във Врачанска област е патова – наводнени къщи, откъснати пътища, излезли реки. Мобилизирани са екипи от всички институции, доброволци и арендатори започнаха да отстраняват нанесените щети и във врачанското село Лиляче.

Село Лиляче също пострада

„Какво да ви кажа, такова чудо не е било и при нас. Ние живеем в центъра и не сме засегнати, но мои съселяни страдат от наводнението. Ще помагаме с каквото можем“, споделя майката на музиканта Георги Милчев-Годжи – Цветана.