Четири села останали без лекар, предлагат апартамент и храна срещу здравна помощ

лекар

Четири села търсят лекар, дават му апартамент! Хора от няколко населени места в Шуменско са оставени на грижата един за друг, защото от началото на годината са без джи пи. Какви други облаги предлага кметът само и само да намери лекар за хората си?

Пред сградата на здравната служба, в която има обзаведен лекарски и зъболекарски кабинет, съобщава Нова телевизия.

„Нямам лекар. Ходя до Варна и давам по 40 лева такса за преглед и 10 лева за кардиограма. Ако пресметна и превоза до Варна, разходите ми скачат на до 60-70 лева”, оплака се възрастна жена от село Пет могили.

Апартаментът, който ще приюти така желания лекар, се намира на втория етаж в здравната служба в село Пет могили. Докторът ще може да се настани в тристаен апартамент с топла връзка с кабинета си.

„Около 1500 пациенти очакват своя личен лекар. Част от тях не са осигурени. Дойде младо семейство от Варна, които току-що са завършили. Но им се стори далеч от града и не искат да живеят на село. За стоматолога също ще има апартамент. Ще има дърва за огрев. Хората ще го снабдяват с мляко и яйца”, разказа за „Здравей, България” кметът на село Пет могили Мехмед Мехмедали.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории