Слави не даде и минута спокойствие на новия кабинет, призова за…

1686056343-sistemen-bufer-5

Слави Трифонов пусна извънредно изявление в личния си Facebook профил минути след като бе гласувано редовното правителство в НС.

Ето какво каза лидерът на ИТН:

„Преди малко станахме свидетели на най-неморалното и безпринципно правителство, гласувано след 1989 година. В него победи любовта. Любовта към властта на влюбените крадци от една страна и влюбените лъжци от друга. Това е нова ротационна поза 69, с която можем да участваме като български политически принос към Кама Сутра. Тази любовна поза, както и да я ротираш, е все едно и също.

Имаме правителство, в което министрите предварително се съгласиха да уволняват и назначават незаконно в държавната администрация, да заобикалят изискванията на еврозоната и шенген, да си направят собствено МВР, за да им е удобно за местните избори и да пазят имунитета на Бойко Борисов. И да не нападат ДПС.

Политически партии като ГЕРБ и ДПС легитимираха подобен неморален със своите гласове. Дори не знам кое е по-отвратително – да си крадец и лъжец или този, който им дава властта. Моделът ГЕРБ се разраства със своя нов клон във „Харвард“ и малко подрязано клонче в Росенец.

Уважаеми сънародници, това е първото правителство в демократичната ни история, което всеки нормален човек би искал да свали още на следващия ден. Оставка!“, отсече той.