Гришо след отпадането на „Ролан Гарос“: Разочарован съм от себе си!

Image_14626838_40_0

Григор Димитров остана разочарован от играта си срещу Александър Зверев. Единственият българин в тенис елита допусна цели 50 непредизвикани грешки и логично отпадна на осминафиналите на „Ролан Гарос“ след 1:6, 4:6, 3:6 за 2 часа и 17 минути.

„Със сигурност мачът щеше да се развие по по-различен начин, ако бях спечелил втория сет. Не успях да покажа играта си в днешния ден. Разочарован съм от себе си. Можех да се представя много по-добре, жалко. Във втория сет имах толкова много възможности, в третия сет също така се върнах обратно“, анализира Григор. Той завършва с 10 победи и 6 загуби сезона на червени кортове.

„Определено можеше да е по-добре. Имал съм и по-успешни сезони на клей. Някои неща не вървяха особено добре. Изгубих някои важни мачове. Сега продължаваме напред, защото има още върху какво да работя и се надявам на тревата да се чувствам още по-добре. Ще трябва да се направят няколко дни почивка. Тепърва ще говоря с фитнес треньора и може да има промени в графика, така че не искам да потвърждавам нищо от тази гледна точка. Със сигурност искаме да изиграя възможно най-много мачове на трева. Не искам да очаквам нищо от себе си в момента. Искам просто да се подобрявам и да имам постоянството, което показвам през последните седмици. За мен това е по-важното и знам, че ако правя това нещо, то победите ще дойдат. Сега съм на добър път и просто трябва да продължа по същия начин, като същевременно задържа тялото си на добро ниво“, аргументира се Димитров.