Куриоз! Нов скандал в НС заради министър и русокоса депутатка от ПП-ДБ

кирил-петков

Страсти в пленарната зала отново се разгорещиха. Сега повод за покачване на страстите в Народното събрание (НС) се оказа един от служебните министри – Росен Христов.

Причината е, че депутатите започнаха разглеждането на енергиен закон, входиран от Министерския съвет (МС). Това е петият закон, който НС гледа днес, като всички са дело на МС.

Депутатите обаче не го харесаха и поискаха енергийният министър Христов да се яви, за да защити текста си.

Те изпратиха и официално съобщение на Министерството на енергетиката. Като първо за това съобщи председателстващата заседанието Росица Кирова, а после бе подкрепено и от „Възраждане“, и от БСП.

От министерството обаче им отговорили, че нито Христов, нито негов заместник ще дойдат, тъй като са в отпуска.

„Възраждане“ предложиха точката да се отложи, докато Христов дойде. Залата обаче се обяви против и настоя министърът да дойде.

Председателстващата заседанието Росица Кирова от ГЕРБ пусна народните представители в почивка, като им обеща, че ще бъде отправена втора покана.

След повече от 20-минутка почивка енергийният министър се появи в пленарна зала. Той говори, а след него зам.-председателят на НС Росица Кирова от ГЕРБ даде думата на представител на ПП-ДБ за изказване.

Тук се случи доста куриозна ситуация.

На трибуната се качи Илина Симеонова Мутафчиева, която директно се обърна към зам.-шефката на парламента с думите: „Объркала съм си картата“.

„Тя е на Любен Иванов. Махнете я, ще ви пуснем време за говорене“ – отвърна й Кирова.

Русокосата депутатка на ПП-ДБ обаче не се примири с положението и от микрофоните на трибуната заяви с усмивка: „Колегата ще ми прости, че съм взела неговата карта. Колега, може да донесете моята карта през това време“.

Кирова отново я подкани да говори.

Това предизвика бурни страсти и възгласи сред останалите депутати

„Сега ще ги сменим! Спокойно! Колегата ми дава да говоря от негово име“, каза Мутафчиева, която все пак изчака колежка, която в крайна сметка й донесе картата.