Чеченеца: Невинен съм, не искам в ареста

864315

„Аз съм невинен, няма какво повече да добавя. Ще ви помоля за по-лека мярка. Каквато вие прецените, само не задържане.“ Това каза в Пловдивския районен съд Петко Караилиев-Чеченеца, предава „24 часа“.

Той беше задържан заради видео, в което заедно с Тодор Чалъков-Куката и Даниел Йорданов (Емили Тротинетката) разхожда момче със специални потребности като куче с колан на врата из мол. Днес съдия Атанаска Анастасова трябва да реши дали да пусне на свобода 38-годишния инфлуенсър.Чеченеца е в ареста от 5 април. Миналия четвъртък Окръжният съд пусна окончателно Тротинетката под гаранция в размер на 1500 лв. Тя беше платена от близките ѝ още преди магистратите да потвърдят промяната на мярката.

“Събрани са доста доказателства, но нито едно от тях не посочва, че Караилиев е склонил момчето да участва в този клип. В разпита си пред съдия пострадалият е казал, че не е бил склоняван”, каза адвокатката на Чеченеца Марияна Чечкова.

Според нея няма опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление, понеже е реабилитиран, срещу него няма висящи наказателни производства, липсват доказателства за лоши характеристични данни и има постоянен адрес. Адвокат Чечкова посочи още, че направената експертиза показва, че пострадалият не страда от психично заболяване, а просто е лесно манипулируем.

Прокурорът Веско Ириков заяви, че изцяло поддържа аргументите и заключенията на двата състава, които взеха най-тежката мярка за неотклонение спрямо Чеченеца. “Няма нито едно ново доказателство, което да ги разколебава”, каза той и поиска постоянното задържане на инфлуенсъра.

Съдия Анастасова обяви 1 час почивка, в който да реши дали Чеченеца ще излезе от ареста.